Early mornings and Chai

Hej bloggen! 
 
Jag har precis nyligen landat här hemma och tänkte slå mig ner och blogga innan jag börjar röja upp det lilla som behöver röjas här hemma. Jag har nämligen varit på stan sen typ 10 imorse med min mamma, pappa och min lilla gudson Danil. Eller först träffades jag och mamma på Stadium i Forumgallerian där dem håller på att sälja ur butiken då dem ska flytta till nya Åhléns-byggnaden här i Uppsala, sen dök pappa upp och sen råkade vi stöta på Victoria och Danil och sötisen ville följa med mig och mamma (farmor) så då fick han självklart det! Fick med mig en jacka från Everest som jag kommer visa upp så småning om på bloggen. Vi gick runt lite på stan och fikade bland annar på Espresso House, blev en chai och en bagel för min del, och en mini-brownie och festis till lill-killen. Sen följde dem mig till min cykel och jag cyklade hem till vår lägenhet. Har precis startat en sista maskin med tvätt så får vi en tvätt-fri helg, och ska precis vika den tvätt som hängt på tork över natten. Sen ska jag städa undan från vårat bord och bära ner vissa jul-grejer från ovanvåningen, och skriva en inköps-lista till vad vi behöver handla nästa helg. 
 
Imorgon är det tenta-dag igen, denna gång i kyrkans historia och filosofi, håller tummar och tår då jag verkligen lagt tid på att plugga till denna tenta, så lär bli en sväng på ICA när M kommer hem så jag får med lite fika till tentan. Jag är den där personen som måste äta medan jag skriver för att det ska funka. Sen så ska vi upp tidigt på lördag för att min nageltjej behövde boka om min tid, och vi ska vara hos henne klockan 8 istället för klockan 14:30 vilket innebär att vi behöver åka hemifrån klockan 7 men det tror jag går bra, vi är vana vid att kliva upp tidigt så det blir bra, så får vi en bra start på dagen också. Ska se om vi har något mer att planera in till helgen, vet bara att det är konfirmandupptakt klockan 12 på söndag så det är väl bara det så länge utöver naglarna som är planerat. 
 
Kom precis på att jag måste hitta en sugpropp också så vi kan sätta upp julstrumpan på kakelugnen också, för det går inte att sätta en skruv eller så och jag tror det kommer bli mysigt med en julstrumpa (redan fått sätta upp min skapade julkalender på väggen, scoore!) 
 
Jag ska hur som helst sätta igång nu och så hörs vi förmodligen under morgon-dagen efter tentan! 
 
Älskar att kunna sno bilder från min Insta för att jag inte riktigt tycker om att fota med kameran, ska nog sälja den och köpa en annan som jag spanat på! 

Pray for the world.

God morgon bloggen! 
 
Jag vet inte riktigt hur jag vill inleda mitt inlägg idag. Denna helg har känts så jobbig på grund av det som skett i Paris, samtidigt började jag kika runt om vad som skett i världen på sistone, vilket bidragit till en enorm rädsla hos mig. Säg att jag överdriver, men det känns mycket närmre för varje gång man slår igång Tv:n. Samtidigt stör jag mig på de människor som drar paralleller mellan muslimer och IS, för det är otroligt stor skillnad, enligt mig finns inga paralleller över huvud taget mellan dessa två. I alla fall, jag har varit rädd, orolig och frustrerad över världen hela helgen vilket har resulterat i enormt många tårar. Det var mycket enklare när man var yngre och inte förstod på samma sätt, man förstod att något hemskt hände, att folk led, men det kändes inte lika nära som det gör idag. Jag hoppas och ber för att världen en dag ska bli en bättre plats och att människor inte kommer behöva ha liv präglade av rädsla.
 
Men nog om det jobbiga och negativa, ny vecka, nya tag. 
Jag sitter i skolan just nu och pluggar, vi läser instuderingsfrågor inför fredag då det är dags för ännu en tenta. Jag hoppas innerligt att jag kommer klara denna tenta, då jag inte känner för att ha ännu en tenta liggandes (Jag klarade inte den gamla testamentliga tentan så ska göra om den i december). Ska även stanna i skolan under eftermiddagen/kvällen och plugga med tjejerna. Har vi tur så fastnar lite information i min skalle, och med lite vilja vet jag att det går. På tåget hem sedan ska jag försöka strukturera upp ett schema över mina dagar så jag vet EXAKT när jag ska plugga, när jag behöver vara i skolan, när jag kan hinna träna/städa/laga mat och allt annat i vardagen som inte riktigt går ihop idag. Så idag har jag typ fullt upp, vilket är otroligt skönt men samtidigt så har jag ingen ork i kroppen för att göra något och så har det varit sen fredag kväll, så vi får se hur det går idag. Nedan ser ni lite av det jag har med mig i skolan idag, utöver detta har jag två matlådor (idag och imorgon).
Har inte smakat på True eller just den Vitamin Well: Focus men tror att det blir gott! Kan återkomma med tanken på True! 
 

Love yourself.

God förmiddag bloggen! 
Ett tag sen sist, och jag tänker faktiskt inte ens förklara mig, för det mesta har jag redan sagt i tidigare ursäkter. Just nu sitter jag på tåget till Arlanda, ska på jobbintervju där och senare ska jag rulla vidare mot skolan. Så himla skönt med föreläsningar på eftermiddagen för då kan man pricka av andra grejer på förmiddagen. 

Annars då? Saker är väl precis som vanligt, plugg och hem att ta hand om, hunden hos oss över helgerna och ah, det är väl så det ser ut varje vecka. Och jag ska försöka få bloggen och rulla bättre, måste bara hitta mer att skriva om och definitivt skaffa en annan kamera än den jag har, men det kommer ska ni se, patience my friend <3


Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>