Changes.

Hej bloggen! 
Tänkte bara uppdatera lite snabbt, idag har jag verkligen fått leva efter klockan! Först tåget för att tajma med bussen, plugga inför filosofitentan, föreläsning, lunch, promenad och tåg till Uppsala för att landa hos Isabelle i frisörsstolen nu klockan två. Klockan 18 ska jag möta upp M som fyller år idag och C och L och gå på restaurang och ah, det är verkligen en schemalagd dag idag! 

Vad jag ska göra hos frisören är att färga håret, så jag tänkte att jag laddar upp före och efter bilder senare här på bloggen! Imorgon är jag ledig så då får dagen ägnas åt att förbereda inför söndag och så ska jag ut och ta något glas med mina bästa vänner på kvällen! Gissa om jag är taggad ?! 

Men nu ska jag få bli omhändertagen så vi hörs! 


Ups and downs

Att vakna sjukt ledsen och utmattad, illamående och ha ont, till att vara sjukt glad, se på saker positivt och ha världens höstpepp! Det beskriver mig idag! 

Och hej förresten! 

Som ni kan se ovan så var inte min start på morgonen så positiv och jag satt och grät i bilen på väg till centralen. Jag fick igår ett astma-anfall när jag klivit av tåget i Solna på morgonen, och jag har inte haft ett så pass grovt anfall på flera år vilket gjorde att jag fick panik av att medicinen inte hjälpte vilket resulterade i stress. När jag fått ordning på astman igår så började jag stressa upp mig kring tentan som jag skulle skriva. Som förövrigt inte alls stämde överens med det klassen pluggat på.. Det i sig har resulterat att jag idag, ett dygn senare har upptäckt varför jag haft så jäkla ont i kroppen sen igår morse, jag har nämligen gaser i magen eller det som hos spädbarn kallas kolik. Det i kombination med att vara allmänt utmattad och på återställning från astman gjorde att jag var otroligt förtvivlad imorse. 

När jag kom till skolan handlade jag frukost, drog på mig mina tofflor och  fixade iordning lite varmt te och letade litteratur till våren och sedan började vår nya delkurs om Nya testamentet, vilket har vänt på hela min dag! Jag har för det första aldrig lyckats anteckna sex fullskrivna  A4 på datorn under en föreläsning och dessutom varit så intresserad av det som läraren pratade om. Så jag kände att denna kurs kommer kännas lite bättre (även om de andra kurserna var bra fick jag inte samma glöd) och läraren (precis som alla lärare jag hittills haft på THS) är väldigt professionell och bemötande, förståelig och duktig på att förklara, för mig som har svårigheter med att hänga med på föreläsningarna är det som att sväva på moln, R som är vår lärare i NT, J och P som är våra lärare i filosofi påminner mig väldigt mycket om Håkan, Anders och Sarah på ITG, väldigt trevliga och förstående. Självklart är Å också en väldigt härlig lärare på THS men jag har inte riktigt "förstått" honom som lärare än. 

Sen har jag bara allmänt fått ett bra humör vilket jag tror beror på att jag känner att jag fått ut något av dagens föreläsningar och dessutom ska jag möta upp mamma på stan för lite mysshopping! Sen var tanken på att jag skulle på ett spinning-pass ikväll men jag orkar inte det med mina gaser så jag får vänta med det, dessutom gick jag 45 minuter på löpbandet igår och simmade litegrann efteråt så det kan räcka tycker jag ;) 

Så ja, hur har er dag varit? 
Igår efter tentan unnade jag mig en beställning från cocopanda.se den kanske dyker upp idag eller imorgon 😍

Så länge sedan.

Hej! 
Det här med att blogga en gång i veckan känns ju inte sådär jätteoptimalt men jag har fullt upp med tenta, seminarier, älsklingens 20-årskalas och vardagen helt enkelt. Men snart lugnar sig "stormen" och då kommer jag göra allt i min makt för att återta bloggandet! 
 
I skrivande stund sitter jag och bloggar, lunchar och planerar under min lilla studiepaus. Det är otroligt viktigt att ta pauser under tiden man pluggar har jag fått lära mig och det stämmer nog. Men det känns lite halvt som halvt att tentan är imorgon och jag väljer att ägna just dagen innan till studier. Hallå?! Vad är det för fel på mig?? Jag borde ägnat HELA helgen till studier (varit hemma sen onsdags) men nej, jag är omöjlig på det planet. 
 
I veckan har jag tenta som ovan nämnt, en frisörtid inbokad och en 20-årsdag att fira, med restaurang på torsdagen när han fyller tillsammans med C och L och sedan på söndag med släktkalas. Inför släktkalaset är jag rätt så lugn (NOT) då allt i princip är inhandlat och det som saknas är egentligen prydligheten i vår lilla lägenhet. Men det tror jag vi hinner ordna då vi har en vecka på oss. På fredag är jag ledig igen och då tänkte jag att jag kan baka tårtbottnarna så att det bara är att dekorera på söndagsmorgonen och så kan jag ju faktiskt duka upp allt också! 
 
Hur som haver ska jag försöka kika förbi lite titt som tätt men kan inte garantera förens i november (VILKET ÄR SKITSNART!) 
 
Vi hörs! 
Denna tavla hänger som motivation där jag sitter och pluggar! Älskar den! 

Ny vecka, nya tag

God morgon bloggen och ni som läser! 
 
Jag sitter i skrivande stund på tåget som i princip precis börjat rulla, vilket innebär att jag kommer vara i skolan strax  efter sju. Första lektionen börjar vid nio så jag kommer ha tid på mig att plugga. Jag tänker lägga all fokus på gamla testamentet nu, för tentan är om en vecka och det är ingen liten tenta heller. Ikväll ska jag även fixa nya klor, då jag dels tröttnat på mina och dels så har jag tappat min högra tumme. Är rätt sugen på vinrött eller grått men vi får se vad det slutar med, brukar bli helt olika från det jag utgår ifrån, och oftast slutar det med massor av glitter. 
 
Jag är rätt taggad på denna vecka, jag går bara i skolan Mån-ons och sedan är jag ledig fram till tentan på tisdag. På torsdag ska jag, mamma och Alexandra till Stockholm och torsdagen efter fyller Mikael år. Jag har förresten kommit på vad han ska få i födelsedagspresent. Det är så skönt när man kommer på det i alla fall en vecka innan, annars kan det bli skitjobbigt (hehe.. undra varför jag vet ?) Sen har vi bara svärisarnas julklapp kvar, och att köpa 4 kort (två födelsedag och två jul) för att några kommer få pengar i julklapp. Och även att ta bild för våra egna julkort som vi ska beställa! (Känns som värsta familjen..)
 
Nu ska jag i alla fall surfa runt på andra bloggar samt måndags-shoppa! 
Vet inte om jag lagt upp denna, den är typ 3 månader gammal.. 

Torsdag

Godmorgon bloggen! 
 
Idag vart en otroligt tidig morgon för mig som inte är van vid denna dygnsrytm än och dessutom vart det en sen kväll igår (trodde aldrig jag skulle tycka 21:30 är sent). Förr skulle nog jag bara fnysa om någon bad mig att lägga mig tidigt och kliva upp tidigt för jag har alltid varit en person som vaknat kring 10 (sista året på gymnasiet typ) och lagt mig kring 00-01 på vardagar, hur galet är inte det?! 
 
Jag minns så väl när jag och M började "dejta" och senare när vi var tillsammans och jag inte förstod överhuvudtaget hur han kunde vara trött kl 19-20 på kvällen och ville gå o lägga sig och hur han orkade kliva upp vid 8 på helgerna, men nu förstår jag! 
 
Hur som helst så är jag just nu sittandes i skolan och har rast på seminariet (som jag egentligen skulle haft vid 10 men hoppade in på ett tidigare, bara för att jag var i skolan redan vid sju.) Vi talar om sekularisering och dess egentliga betydelse på religion. Efter seminariet som är slut vid 10 funderar (läs: ska) jag till stan här i Stockholm för att kika på b.la. Victoria's Secret på lite småsaker. Sen ska jag väl åka till Uppsala och funderar på att ta en tripp till ITG, bara för att jag kan! Ska kika på hur deras scheman ser ut och om de lärare jag vill är där idag. Jag har saknat ITG så kanske kan dra en fika med lärarna eller något :)  

Dagens fika/frukost : Hallon, Donut och Yoggi, mitt bästa val idag. Åt även gårdagens rester på tåget imorse. 
 

Sex filmer.

Okej bloggen, jag har tagit mig i kragen och börjat få flow, jag har tänkt på vad jag kan blogga om mer än bara "hej jag är i skolan hejdå" och kom sedan på att det är höst och många sitter inne mer, så jag tänkte lista mina sex  favoritfilmer, som jag kan titta på om och om igen! Här nedan ser ni ett litet kollage med dessa sex filmer och under kollaget kommer en kort beskrivning om handlingen (inga spoilers) samt min egna kommentar. 
 
Letters to Juliet - En romantisk komedi som utspelar sig i Verona, Italien. Sophie är på resa med sin italienska pojkvän när hon hittar ett brev adresserat till Julia (från Romeo & Julia) vilket leder henne till  "Julias sekreterare", Sophie bestämmer sig för att svara på detta brev som är över 50 år gammalt. 
 
Jag älskar Letters to Juliet då det verkligen är en väldigt romantisk film med ett väldigt fint innehåll. Amanda Seyfield är en favorit hos mig som skådespelerska och hon passar så bra i rollen i denna film. 
 
Bridewars - Även detta är en romantisk komedi. Det handlar om de två bästa vännerna Liv och Emma som båda ska gifta sig, men när deras planer får en oväntad vändning så blir dem rivaler och gör allt för att sabotera för varandra. 
 
Jag är en sucker för bröllop och denna film är en jag sett massvis med gånger. Jag älskar hur rolig denna film är även om den handlar om bröllopssabotage (vilket inte är OK!) och sedan tycker jag om slutet på filmen. 
 
The Lucky One - Romantisk drama som handlar om Logan som är en U.S Marine soldat, på fältet hittar han en bild på en kvinna som han behåller men inte lägger mer tanke på. Efter sin tjänstgöring återvänder Logan till Colorado, men eftersom Logan lider av PTSD får han ett ryck och går tillsammans med sin hund till Louisiana, med bilden av kvinnan i hand. 
 
Här vet jag faktiskt inte vad jag ska säga, filmen är helt klart värd att se, och jag rekomenderar starkt alla filmer baserade på Nicholas Sparks böcker, jag har inte läst alla böcker men jag har sett alla filmer och läst de flesta böckerna.  
 
Shutter island - Shutter island är en drama/thriller som handlar om kommissarien Teddy Daniels  åker ut till Shutter island för att där hitta en kvinna som rymt från mentalsjukhuset, begått ett mord och gömmer sig på ön. Men han dras snarare in i en "lek" och saker blir allt mer och mer underliga. 
 
Leonardo DiCaprio, mentalsjukhus och en jäkla ö, kan det bli bättre? Leo är bäst (inte bara han) som skådis och han passar otroligt bra i filmer med en mer allvarlig djup. (som denna eller inception) 
 
Dear John - Drama/Romantik, och vad passar inte bättre en höst kväll? John möter Savannah och dem blir kära men John måste ut i tjänst eftersom han är soldat och Savannah ska tillbaka till skolan, men dem håller kontakt via brev hela året. 
 
Jag är en person som älskar romantiska och dramatiska filmer, okej? Är det lite "Army" stuk så blir det bara bättre. Även denna film är baserad på Nicholas Sparks bok och ah, Channing Tatum är med. 
 
The Great Gatsby - Även detta en drama/romantik. Filmen börjar med att Nick Carraway sitter hos en psykiatriker och berättar om Jay Gatsby, den mest hoppfyllda mannen som Nick någonsin träffat. 
 
En av mina absoluta favoritfilmer (även om jag somnade senast jag såg den), Leonardo DiCaprio i huvudrollen och 1920-talets New York, det bara hörs ett "ahhhh..." i huvudet på mig när jag tänker på New York under 1920. Sen gillar jag upplägget på storyn, musiken och hela utformningen av scenerna. 

Här har ni dessa sex filmer som jag absolut tycker att alla ska ta sig tiden att kolla på denna höst. Många kanske redan har sett dessa filmer eller tycker att jag har en urusel filmsmak men dessa sex tycker jag väldigt mycket om och rekomenderar dem till de som främst gillar romantik i blandning med drama eller komedi (fast alla innehåller drama) och rekomenderar absolut att läsa Nicholas böcker och se andra filmer baserade på hans böcker. 

 

 

Onsdag

Hej bloggen! 
 
Har min rast mellan nästsista föreläsningarna nu (2x40 minuter med 10 minuters paus) sen har vi rast 14:30 till 15:00 och sen slutar vi 15:40. Vi har just nu föreläsning om kyrkan i moderniteten och det är så rörigt så jag vet inte vad jag ska ta mig till, men det är bara att hänga på, för jag tror att det släpper efter denna termin, jag tror att allt bara blir "bra" sen. Annars då? Jag gick och la mig strax innan 19:00 igår och somnade strax innan 21:00 så jag har ju sovit ut inatt och det var otroligt skönt så jag känner att jag kommer orka med hela dagen idag, så skön känsla när jag kommer vara uppe 05-21:30. Vi ska till Vänge ikväll till kyrkan så det är därför det blir så sent, men jag ser verkligen fram emot det då vi ska planera konfirmationsåret och sätta upp lite nya regler. 
 
Jag har hållt igång sockret ordentligt idag (3 muffins för 23 kronor på ICA, okej?!) så vi får se hur bra det kommer gå ikväll till att somna, funkar det inte så sitter jag uppe och pluggar, eller så tar jag och lägger mig och åker till skolan tidigare (går 10-11:30) imorgon för att vi har seminarie så då kan jag förbereda mig till det. Däremot kanske jag kan bli klar med uppgiften på tåget idag och det skulle vara det bästa så slipper jag stressa imorgon och kan dessutom lägga allt fokus på bibeln, så jag satsar på det idag (även om det förmodligen kommer vara smockat på tåget).
 
Nu ska jag koncentrera mig på föreläsningen och nedan får ni bild från tidigare idag. 
 

Varför inte?

1. Bästa frukosten?

Den var ju svår, jag är inte världens frukostätare men kan tycka  att varma mackor med ost och oboy till det kan vara otroligt gott, sen tycker jag te och mammas pannkakor är en perfekt söndagsfrukost! 

2. Aldrig få ta ett glas vin igen eller aldrig få dricka en drink igen?
Jag är inte världens vin-fantast men däremot är ju vin "bättre" för kroppen än en drink (även om alkohol inte är bra egentligen) så jag säger nog vin, men då ska det vara rosé eller vitt. 

3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Svart, klassiskt, modernt och lättmatchat med smink. 

4. Bästa uppfinningen?

Mobiltelefonen helt klart!

5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?

Att inte tycka saker är pinsama som för andra kan vara självklara, ett exempel är att ringa svärisarna och fråga om något kan jag tycka är pinsamt fast frågan kan vara i stil "när ska ni åka till ...?" 

6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.

Vet faktiskt inte om jag vill skriva ut dem, men kan säga att dem skulle ha tre namn (dock bara ett tilltalsnamn). Och jag kan väl även säga att flickans namn skulle börja på V och pojkens skulle börja på A. Skulle det komma fler barn kommer pojken börja på W och flickan på A.

7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det?

Det ser ju häftigt ut när man slår upp det, men jag tror jag skulle gråta av sorg, för jag har så svårt att släppa saker och bara göra.

8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet?

Vill ju säga Uppsala, men det känns så "meh.." så skulle jag välja heeeelt utan att tänka på alla små aspekter så skulle det vara New York. 

9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
Aldrig mer få se på TV, jag kan inte tänka mig en dag utan musik. 

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Jag är en riktig vinnarskalle, och är väl inte särskilt bra på sällskapsspel, men av de jag kört mest är nog Cluedo min topp! 

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Undersköterska, jag är väldigt tacksam över de människor som jobbar som USK, men jag själv skulle aldrig vilja jobba som USK. 

12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
Någon form av lotion, gärna med solskyddsfaktor.

13. Vilka är dina 5 favoritbloggar?
Isabella Löwengrip Spångberg (Blondinbella.se), Gabriella Joss (Gabriellajoss.se), Alexandra Nilsson (Kissies.se), Aspyn Ovard (aspynovard) och Therese Lindgren (thereselindgren) . Aspyn och Therese är vloggar men.. 

14. Vem känner dig bäst och varför?
Den var svår, för mamma känner mig otroligt bra. Och C känner ju mig också otroligt bra, men bäst känner nog M mig, vi bor ju trots allt tillsammans och spenderar all tid tillsammans. 

15. Vad står på din shoppinglista till våren vintern?
Eftersom det är höst nu så skriver jag väl till vintern istället och det är en ny klänning till nyår som jag ska kika på snart samt en ny KAMERA!!! Jag ska unna mig (och M)  en saftig julklapp i år, för att jag vill börja dokumentera vårat liv mer än vad vi gör idag!

16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?

Jag går till sängen (haha..) nej men en mer specifik plats? Då är det något nära eld eller vatten, eller en lekplats och gungar med musik i öronen. 

17. Vilket mål jobbar du mot just nu?
Ett mål att gå ner i den vikt jag tycker är överflödig (för mitt egna bästa) och sedan har jag ett mål med mina studier. 

18. Vad vill du bli när du blir stor?
Eftersom man aldrig riktigt blir "stor" eller "vuxen" så är väl frågan fel formulerad, men präst inom Svenska kyrkan.

19. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli?
Hmm, inreda, fast det är ju typ en hobby, men vlogga ? 

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara?  "När någon ställer frågan "Varför?" reflektera inte, svara bara "Varför inte?" Och får du inget vettigt svar tillbaka, lägg inte ner tid på att omformulera dig. "

21. Kakor, chips eller godis?
Godis, alla gånger om. Förut skulle jag sagt allt men godis är nog godast. 

22. Vilket är det fulaste respektive finaste ordet du vet?
Jag tycker ju ordet "hen" låter så fult, men det har en väldigt fin tanke bakom, så tyvärr får det hamna i "ful" kategorin då jag går på hur det låter och ordet "kär" är fint, det låter fint och det har en fin mening. Så ja, hen och kär. 

Någon som jag håller kär, och är kär i, jag älskar med hela mitt hjärta denna lilla tuss. 

Tisdag.

Hej bloggen! :) 
 
Just nu sitter jag på min sista föreläsning för idag och min hjärna har verkligen inte velat hänga med idag. Jag har knappt fått någon sömn, jag har mensvärk och jag är bara allmänt utmattad. Så jag har verkligen inte kunnat koncentrera mig idag, jag hoppas att det släpper inför imorgon och sedan ska jag även skriva klart seminarieuppgiften ikväll så att jag kan lägga det på hyllan. Nu är det bara 40 minuter kvar på föreläsningen så ska nog ta mig tiden att lyssna och sen ska jag åka heeeeem! 
 
Jag tänkte egentligen bara blogga lite grann för att ni ska veta att jag inte glömt bort er, det kommer förmodligen ett inlägg senare också så håll utkik! 
 
 
En otroligt gammal bild från ungefär samma tid för två år sedan, dagen jag insåg att jag började tycka om M.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag.

God förmiddag! 
 
Jag har dragit på mig min one-piece, bryggt kaffe (fuskade dock med Tassimo) och tagit fram frukost. Sitter och tittar på Malou efter tio där dem idag pratar om bakterier, vilket jag tycker är otroligt intressant! När programet är slut tänker jag slå igång en film och sätta mig med filosofi uppgift inför seminariet som är på torsdag, och så fort jag är klar med den uppgiften blir det att studera bibel då vi har tenta om två veckor kring Gamla testamentet, spännande! Sen såg jag i reklamen att Kalla fakta ska prata om hatet mot Samer imorgon (tisdag) klockan 21 så det ska jag nog också ta mig tid och titta, jag har nämligen blivit en riktig sucker för TV4 och SVT, för dem har ju bra program! (Dock jobbigt med reklam, men vad gör det?) 
 
Klockan ett ska jag iväg och simma med Alexandra, det ska faktiskt bli rätt skönt, då jag inte rör mig så mycket, sorgligt men sant. Senare idag ska jag dels fixa med en mysmiddag för mig och älskling, bara för att jag kan, sen fick jag precis veta att den 19 oktober har vi varit tillsammans i 500 dagar, och det är ju riktigt häftigt! Känns verkligen som betydligt mycket längre, men det är ju så när man trivs! 
 
I fredags så klippte jag av mig en del av håret och sen ska jag färga håret senare denna månad, dags för höstliga förändringar, sen så får vi se vad mer jag hittar på inför hösten, däremot är ju hösten snart över känns det som så jag ska verkligen passa på och höstmysa! Jag inhandlade ett par jeans igår som blir mina höst-jeans och sen så vill jag köpa hem lite doftljus, och sen är det ju faktiskt dags att börja julhandla, och det har vi nästan blivit klara med här hemma, ska bara kompletera med lite paket till föräldrar och barn! 
 
Nu ska jag försöka sätta mig och läsa lite, så vi får höras vid senare, förmodligen imorgon! Puss babes! 
 
När jag precis blivit klippt, så jäkla snyggt! 

Lake view

Hej alla mina små och stora! 
 
Idag är inte en rolig dag, jag har otroligt ont i höger skuldra, det liksom rycker, drar och pulserar på ett väldigt obehagligt sätt. Utöver det så mår jag illa, har ont i huvudet och känner mig dessutom trött. Hänger knappt med på vad som sägs på föreläsningen och känner bara för att åka hem, för huvudvärken är skitjobbig. Vi hade lunch precis och det kan väl göra att  det kanske kan bli bättre men just nu så känns det blä. Hur som helst har vi filosofi nu och det är dagens sista föreläsning som slutar om typ en timme. Läraren pratar om Selma Lagerlöf och det är rätt intressant, så om huvudvärken bara kunde försvinna så jag får lyssna skulle jag vara överlycklig! 
 
Nej men skämtåsido, jag har redan tagit två tabletter idag och det vill ändå inte släppa. Så idag när jag kommer hem så tänker jag nog inte överarbeta eller så utan jag behöver verkligen få sova. Så jag ska prata med M och se om han kan ta största delen av städningen då jag håller på att stupa. Självklart så kommer jag städa men jag kan nog inte ta hela min del av städningen. Får muta M eller något ;)
 
Nej men hörni, jag behöver nog lyssna de 10 minutrarna som är kvar, så vi hörs sen!  (och det tog mig typ en timme att skriva inlägget, ja) 
Var på promenad under lunchen och var till sjön vid skolan. 

Grattis till mig och dig!

God morgon alla söta!
 
Jag har precis landat i skolan, stressad som få, då jag trodde att jag var sen och att vi började 8:00 men nej, vi börjar inte förrän klockan 9:00 så plötsligt fick jag tid för att läsa ikapp, kolla almanackan och blogga såklart! Gjorde iordning kaffe imorse och hade i min termos och jag kan meddela att det inte var mysigt och ta en klunk när man har bränt tungspetsen och lite av strupen. Hur? Jo, vi bestämde oss för att käka på Max igår och då tog jag en Chickeen and bacon burgare och chili cheese, bara det att jag inte är van att få helt rykande CC utan dem brukar hunnit ligga i 1-2 minuter (äckligt jag vet) så när jag bet av tippen så stoppade jag tungan i osten och när det blev extremt varmt så svalde jag hela CC istället för att lägga ifrån mig den vilket resulterade i "brännskadan".
 
Insåg precis att vi har seminarie nästa vecka på torsdagen men tror inte vi fått uppgifter ännu, men det känns rätt lagom att börja förbereda sig känner jag så det ska jag göra nu istället för att sitta på pinterest (jag har äntligen upptäckt hur underbart det är, jag är efter, jag vet..)   Men innan jag avslutar här kan jag berätta att jag klarat tentan som vi hade 25 september, även om det är knappt så är jag lycklig, fick precis 50% (GRATTIS TILL MIG)  vilket känns lite meh, men det var min första tenta, jag överpluggade och stressade vilket resulterade i att jag glömde hälften så fort jag klev in i tentasalen. 
 
Hoppas alla ni får en bra dag! 
 
P.S. Vill passa på att gratta min fina pappa som blir hela 61 år idag, du är fan gammal farsgubben! ;) 
Förra året på min brors födelsedag 
 
 
 

Ying & Yang

Igår var ju vi på Mikelsmäss som är en marknad i Örsundsbro och kikade lite på allt möjligt. Jag fick bara med mig en sak men den är jag mer än nöjd med, det är ett par Lovika-vantar i ull, så sjukt mysiga! Sen så köpte vi även munkar, det är liksom ett måste när Jafaris Donuts står på någon marknad och säljer, dem har det bästa urvalet och de bästa smakerna man kan hitta tycker jag. I alla fall, vi skulle ha två munkar var allihop vilket blev tio styckna och så var det inte mer med det, alla beställde det dem ville ha och sen rörde vi oss mot bilen. 
 
Senare på eftermiddagen, när vi käkat mat så skulle vi fika med dessa donuts samt kanelbullar och då visar det sig att jag och M har tagit "motsatta" donuts, alltså att jag hade vit choklad glasyr och riven mjölkchoklad och han hade mjölkchoklad glasyr och riven vit choklad. Så klart associerade jag detta till Ying & Yang och var tvungen att knäppa bild! Tycker det vart rätt häftigt även om det inte är en stor grej egentligen.. Så aa, ett helt inlägg dedikerat två donuts, inte illa! 
M¨s är till vänster och min till höger, måste även påpeka att det inte är jag som dricker mjölk till, jag är den som dricker vatten ;) 

Three things.

3 saker jag ser fram emot
→ Julafton (Vill verkligen ha jul!) 
→ 2016! För jag fyller 20, för jag kanske äntligen kan ta körkort, för att massor av annat !
→ Den dagen jag gifter mig och får barn.

3 saker jag gillar
→ Te (alla möjliga sorter) 
→ Att ha helg! (får sova och göra saker hela dagarna i vilken ordning jag vill) 
→ Att ha oordning i min ordning. 

3 saker jag inte gillar
→ När saker inte går som planerat (har ett stort kontrollbehov) 
→ Långa skoldagar, det blir en enda röra i skallen. 
→ Inte ha det städat hemma.

3 saker jag vill
→ Få börja med en sak som jag planerar just nu. 
→ Åka på konfirmandlägret i sommar (Tyskland) 
→ Ta körkort! 

3 saker jag kan
→ Att prata om allt mellan himmel och jord
→ Spela piano 
→ Baka och laga mat! 

3 saker jag inte kan
→ Säga nej till människor i min omgivning, det är otroligt svårt.. 
→ Sjunga. 
→ Se bort ifrån mitt kontrollbehov. 

3 saker jag pratar om ofta
→ Massor av konstigt 
→ Framtiden 
→ Skolan

3 saker jag blir lugn av
→ Att skapa rutiner 
→ Ha en städad lägenhet
→ När jag har superkoll. 

3 saker jag blir stressad av
→ Plugga in texter, lära mig och förstå dem samt svara på frågor om dessa texter. 
→ Att inte hänga med i olika sammanhang. 
→ Att inte ha köpt alla julklappar än och vissa presenter (pappa fyller nästa vecka och jag har inte köpt något..) 

3 saker jag ska göra i helgen
→ Kika på en hemlig sak kanske, men det är ej säkert. 
→ Pula i photoshop på en sak 
→ Plugga bibel.  

3 saker jag gjort den senaste veckan

→ Varit på marknad
→ Ätit kanelbullar (det var ju kanelbullens dag igår...) 
→ Sålt min skoldator! 

 

 

Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>