Lukasevangeliet

Hej bloggen! 
 
Just nu sitter jag på en föreläsning i Nya testamentet där vår lärare pratar om Lukasevangeliet. Jag har haft full rulle i skallen senaste dygnet vilket gör att jag inte klarar av att hålla fullt fokus på lektionen, men jag försöker så gott jag kan. Nu har jag kommit in i stadiet där jag försöker lyssna och memorera, tack och lov får jag anteckningshjälp så jag behöver egentligen bara lyssna och läsa igenom anteckningarna jag får in sen. Dessutom använder läraren en PowerPoint som vi har tillgång till sen så jag kan alltid kolla tillbaka och försöka minnas det jag hört. 
 
Igår var vi i kyrkan och förberedde lite inför lägret nästa vecka och sen fikade vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Efter det så gjorde jag och Mikael en avstickare till ICA Maxi där vi köpte lite sånt vi behövde, och visst fick vi oss en jädra överraskning när vi kom hem, det var nämligen översvämning i badrummet! 

Det är så att en slang som leder vatten till duschen bestämde sig för att inte vara med oss längre så hela vårt badrum var fyllt med vatten när vi kom hem. Så igår vart en lite för sen kväll egentligen, för jag och Mikael samt hans föräldrar hjälptes åt med att lösa problemet, jag och svärmor tog hand om allt vatten och herrarna fick mecka dit en temporär slang som fanns i källaren. Den slangen ska väl bytas ut snart men det funkar än så länge. 
 
Om vi fortsätter cirkusen så vaknade jag för sent idag, men hann precis till skolan vilket är bra ändå, när jag kom fram upptäckte jag att min matlåda (Lax och ugnsrostad potatis) hade läckt allt fett i min väska, suck, men det var bara att torka ur så fort vi fick rast. Sen har Mikael namnsdag idag så min tanke är att baka lite gotta efter skolan, har dock stött på ett problem då ICA vid skolan inte hade Dulce De Leche (Karamellsås, typ) vilket ställer till det en gnutta. Men har jag tur så kanske jag får tag på en burk ändå, får kanske planera om lite bara, men vi löser det! Hehe.. 
 
Sen ska det hinnas med städning, duschning, bakning och lite annat mellan 12:30-14:00, då vi ska åka till Stockholm och hämta Bella som är framme omkring 15:00, sen ska vi väl hem och sätta igång med middagen, blir kött med potatis och bea, lär ju ordna med lite grönsaker kom jag på nu! Är ju så gott med färska grönsaker till kött! 
 
Nu ska jag i alla fall försöka planera klart dagen och fortsätta lyssna på läraren, så himla intressant utläggningar om Lukasevangeliet, som jag tycker är ett av de bättre bibelböckerna! 
Kram på er! 
Idag saknar jag värmen och solnedgångarna i Turkiet extra mycket, planen är att åka iväg med Mikael nästa år men vi får se hur det blir och om det blir! 

Hösten är här!

Hej och godmorgon! 
 
Idag vaknar nog en stor del av er till ett tråkigt höstväder, precis som jag gjorde tidigare idag. Nu märker man verkligen att hösten är här och det tycker jag är både mysigt och jobbigt. Jag ser väldigt mycket fram emot myskvällar med tända ljus, brasa (vi har en el-kamin) och någon serie eller film på tv:n men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att jag ett tag till kommer behöva cykla eller gå till skolan i ruggigt väder. 
 
Idag vart en aning stressig morgon då jag lyckades somna om när M skulle till jobbet och kom och stoppa om mig, vart liksom varmt och gosigt. Så blev att stressa lite till skolan där jag sitter nu på  en föreläsning om Ekklesiologi (läran om kyrkan), på lunchen ska jag hem till mina föräldrar och hjälpa dem lite med att betala räkningar, äta lunch och sen ska jag rulla hemåt och försöka städa samt läsa lite innan vi ska till kyrkan i eftermiddag. Tanken var att vi skulle spela kubb på kvällens KU men jag kom med ett förslag om att istället köra ett knytkalas, så ska väl köpa med en liten fika när jag åker från mamma och pappa. 
 
Imorgon kommer Bella äntligen upp hit till Uppsala och det lär väl egentligen bara bli mys på kvällen med frukt/godis och mat och på fredagen är tanken att vi ska ta en shoppingrunda i Uppsala innan vi rör oss mot Stockholm där vi ska käka middag och gå på Justin Biebers konsert. På lördagen så ska vi även på Veronica Maggio som spelar på Svandammshallarna och på söndag är det den helige Mikaels dag som egentligen innebär att vi får träffa konfirmanderna men det vart något strul med Bellas bussar så jag och M kommer inte kunna gå för vi ska skjutsa Bella till bussen (i Stockholm). Sen kanske vi åker på Mikelsmäss marknad i Örsundsbro som vi gått på varje år. Så denna vecka är helt enkelt i full fart precis som veckan efter det. Men jag tycker det är himla roligt att livet har lite fart, önskar bara att dygnet hade fler timmar. 
 
Nu måste jag lyssna på min lärare, för nu pratar han om intressanta saker :P 
Mitt sällskap under gårdagen, lär även bli så i eftermiddag. 

Ny vecka!

God morgon! 
 
Hoppas alla som läser fått sin skönhetssömn, eller åtminstone fått lite timmar av sömn. Jag sitter i nuläget och dricker te, tittar på Gossip Girl och har massor av levande ljus tända i vardagsrummet. Jag ska strax sminka mig och sedan blir det dags att dra på lite kläder, packa min väska och röra mig mot skolan, jag har bara 2 föreläsningar idag och sedan måste jag läsa lite i en av mina kurslitteratur böcker. 
 
Denna vecka har jag inte så värst mycket inplanerat, fyra föreläsningar, reflektion av en bibeltext, arbeta med en interpretation, redigera min senaste vlogg (Jag ska börja mer med min kanal! Woho!), och lite annat. Helt enkelt en halvt upptagen vecka, men inte gör det något? Jag känner att det är kul att hösten är på ingång så nu är jag väldigt taggad på att göra mycket. 
 
Men nu måste jag skynda lite, så vi hörs sen. 
En bild från mässan i onsdags! 

Saturday!

God morgon bloggen!
I skrivande stund sitter jag på jobbet och käkar banan då det är lungt på morgnarna. Idag jobbar jag Heldag vilket innebär att jag jobbar 8-12 och sen 15-21, det är rätt skönt även om jag inte jobbar kvar här länge till. Tanken är att jag ska lägga fullt fokus på mina studier istället, samt på att ta körkort. Jag har äntligen börjat övningsköra regelbundet och för varje gång som går så känns det bättre och bättre så snart kanske även jag har det lilla rosa plastkortet i min plånbok. Skolan rullar på också precis som den ska och jag väntar på att CSN ska godkänna min ansökan, att det kan ta tid? Ohja.
 
Helgens planer för övrigt är väldigt vaga, jobbar nu under hela lördagen samtidigt som det är kulturnatten i stan. Söndag lär bli mycket att fixa hemma och sånt så att allt är fräscht inför kommande arbetsvecka, sen ska jag försöka plugga, både teologi och körkortsteori. Håller tummarna att min kurslitteratur kommer på måndag eller tisdag då jag väntat i över 2 veckor på leverans, alltså har jag inte haft mina kursböcker tillgängliga utan lånat på biblioteket eller suttit och läst ref. exemplar. Kanske ska färga håret också, vi får se helt enkelt.
 
Vi hörs senare, puss, kram skumbanan!

Antingen eller

Storstad eller landet? 

Jag är uppvuxen i storstad, och har levt i en storstad hela mitt liv, MEN jag är otroligt sugen på att flytta ut på landet, har fått för mig att det är mindre vardagsstress ute på landet.

The Body Shop eller Lush? 

Jag vet inte, använder idag mest produkter från The Body shop, men tycker Lush har så häftiga produkter. Om jag verkligen måste välja så blir det dock The Body Shop.

Hamburgare eller pizza? 

Pizza! Går att variera i oändligheter, går att köpa färdig eller att göra hemma och är ruskigt gott. Har aldrig varit en "hamburgar-tjej"

BIKBOK eller H&M? 

H&M alla gånger om, sällan jag hittat något på BikBok som jag verkligen gillar (dock så blir nog mitt nästa köp på BikBok!) 

Snapchat eller instagram? 

Instagram är roligare och mer inspirerande så säger instagram. 

Marmor eller mässing? 

Marmor, visst är mässing fint men jag föredrar silver detaljer före mässing. 

En enorm dubbelhaka eller en jättehängig rumpa? 

Hahahaha... väljer nog hängig rumpa! 

Kärlek utan sex eller sex utan kärlek? 

Kärlek utan sex!

Havet eller poolen? 

Poolen! Jag kan bada i havet och gillar det till och från, men jag stör mig jämt på att det ska vara något under ytan som jag inte ser. 

Nyår eller midsommar? 

Jag älskar sommaren men jag säger Nyår ändå. Dels för att jag inte växt upp i ett sammanhang där vi firat midsommar och dels för att nyår känns festligare. 

Morgon eller kväll?

Kväll! Sena sommarkvällar eller höstkvällar är dem bästa! 

Skräckfilm eller romantisk komedi? 

Romantisk komedi, för på senaste tiden har jag blivit världens fegis.. Haha.

 Fortfarande min favoritbild på oss.. 

 

Update!

Hej bloggen! 
 
Idag så vaknade jag upp med världens smärta i knän och rygg så fick bli en seg start på morgonen samtidigt som jag försökte få tag på biljetter till Green Day åt en kompis. Tanken från början var att jag också skulle gå men efter många om och men så får det nog vara. Jag ska strax röra mig mot skolan för föreläsning i Nya testamentet och sedan får det bli att plugga innan jag ska till hotellet och jobba. Mikael har haft Tyson på jobbet med sig hela veckan så har ju träffat dem ytterst lite, men imorgon så ska jag och Tyson få spendera dagen tillsammans. 
 
Igår så planerade jag mina studier utförligt då det är så mycket på samma gång, men jag tycker det är riktigt intressant så jag ska väl inte klaga. Kommer sluta jobba denna månad så kommer äntligen kunna lägga fullt fokus på skolan, sen så kommer ju kyrkan dra igång nästa onsdag så ska bli skönt att äntligen ha något litet att luta sig tillbaka på. Det blir som en slags avslappning för min del när vi får åka ut på landet och vara i en hembygdsgård. 
 
En kort life-update: 
  • Beyoncé konserten blev inte någon trevlig upplevelse (tänkte skriva ett eget inlägg om det senare) 
  • Vi letar efter tomt/hus på landet då båda mer eller mindre tröttnat på stadslivet.
  • Jag håller på med mitt körkort för fullt 
  • Jag har sagt upp mig från jobbet 
  • Jag har varit i Turkiet en vecka med min mamma och bara vilat
  • Jag har varit på Nickelback konserten med C. 
Det är lite vad som hänt sen sist jag skrivit här inne, dock så tänkte jag börja vara lite mer aktiv här på bloggen och eventuellt på YT då jag behöver någon slags "hobby". 
 
Nu måste jag rusa, annars blir jag sen till skolan! 
Två bilder från Nickelback-kvällen !
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>