Hello Autumn

Godmorgon bloggen! 
Har precis slagit mig ner i skolbänken efter en lång men välbehövlig helg! Idag går jag i skolan 9-14:30 och det är ju lindrigt. Idag tycker jag att det är höst på riktigt, så på tåget till Stockholm gjorde jag en ny bakgrund till min dator och så har jag världens mysigaste halsduk och tröja på mig, och jag tycker defenitivt att det är dags för riktiga ruskväder för det har jag saknat. Däremot måste jag köpa ett par skor och sälja av mig ett antal för att annars får jag för många. På tal om att sälja så sålde jag min skoldator igår så jag har fått en liten plan på vad de pengarna ska spenderas på, och det blir en julklapp till både mig och M (mest mig) som jag kommer ha väldigt stor användnig för. 
 
Ni kanske har lagt märke till att bloggens färger har ändrats till lite mer pumpa-färg och det är på grund av mitt höstliga humör, hoppas ni tycker att det är lika fint som jag tycker! (Ska byta profilbild dock.)
 
Det är hur som helst dags för andra delen av första föreläsningen så vi får höras senare! 
Min skrivbordsbakgrund ! 

Update.

Hej bloggen!
 
Jag har varit hemma hela dagen idag och gjort typ ingenting. Klev upp ur sängen vid 10:30 och sen har jag strosat runt i lägenheten för det mesta, har liksom inte haft orken att göra något särskilt. M var hem och åt lunch också så det var supertrevligt! 
 
Jag har fått två nya briljanta idéer och en av dem märker ni nog redan idag, det är inget stort men det kommer nog att märkas, och den andra märks när jag fått tag på det jag behöver (kan ta år och dar). 
 
Jag har egentligen inget att skriva så jag tänker avsluta här och vänta på bättre tider ;) 
 
 
Hittade recolor till mobilen, man sitter och färglägger bilder helt enkelt. 

Tenta idag.

Godmorgon bloggen! 

Idag är det dags, min första tenta. Är jag förberedd? Nej, utan jag åker till skolan redan nu bara för att sitta och plugga fram till 13. Kom precis på att jag glömt matlådan så blir att handla på Ica innan jag går till skolan också! Hur som helst så var jag hos bästa Johanna igår och bättrade på mina klor och är lika nöjd som vanligt, denna gång blev fett blått glitter och leopard. 

Det är fredag också kom jag precis på, snacka om schysst! Sen är det löning också samt att jag ska till gröna Lund idag ! Och ni BA WTF? Europé kommer dit idag och det kan ju jag inte missa ?? Ska dit med C och L, kanske blir att åka nån karusell också men då måste Grönans hemsida vilja fungera också... 

Ahja, ska försöka vila lite nu så jag orkar plugga! Kram 




Bottle of white.

Hej bloggen! :) 
 
Jag är precis hemkommen från skolan och har lastat 1 av 2 tvättmaskiner, nu sitter jag och försöker äta dagens lunch som blev en aning sen, ungsstekt kyckling och guacamole! i högtalarna spelad Fix you med Coldplay, en av låtarna på min "jobb" lista. Lagom skön låt till hösten. I alla fall, så fort lunchen fått landa i magen och jag plockat det lilla som behöver plockas i lägenheten så ska jag plugga till tentan som närmar sig. Det är ingen mega stor tenta men det skulle kännas skönt att klara den på första försöket ändå, även om det inte är någon större grej om jag inte klarar första tentan. Får jag tid ska jag läsa lite ur Bibeln, men jag vet inte om jag kommer hinna då vi ska ut till Vänge ikväll för planeringsdag. Det jag gillar med församlingen ännu mer i år är att det är mässa varje onsdag klockan 18, och det är typ bra som ba den, för det kan jag tänka mig är jätte skönt efter skolan. Dessutom har vi ju gudstjänst i skolan på onsdagar så onsdag är min kyrkliga dag helt klart! 
 
Jag ska även sätta mig och skriva lite i almanackan, då det är lite grejer som måste skrivas dit och jag har liksom inte haft den med mig denna vecka. Imorgon är jag hemma hela dagen men hela den dagen ska gå till tentaplugg, förvånande? Inte direkt. 
 
Men jag tycker vi hörs senare, så jag får komma igång med de andra sakerna jag har att göra! 
Dagens lunch, i matlåda och allt ;) 

Stiches.

Hej bloggen :) 
 
Jag har i princip klivit in hemma precis och satt mig på kontoret, var egentligen hemma redan vid 15 men sprang iväg på ett litet ärende och sen fick M plocka upp mig. Hade seminarium idag som gick bra, var dock otroligt trött då jag inte somnade förens strax innan 01 inatt ... Men det har att göra med att jag åt en stor chokladkaka igår kväll. När jag kom hem hällde jag upp en kanna vatten med apelsiner och is i, såååå gott! 
 
Kvällen lär jag nog spendera framför datorn, men inte för att plugga (är "ledig" idag) utan för att kika på allt mellan himmel och jord. Bland annat skriva önskelista till julen och hitta den där gamla 24 dagars listan som ska följas 24 dagar innan jul, ska bli så roligt! Sen ska jag också kika på present till M, jag har fixat julklapparna men inte födelsedagen, och han fyller år om en månad. Utöver det ska jag även kika på YT för jag har följt Aspyn Ovard länge men jag har ju liksom inte tänkt på att hon och Parker har en YT kanal tillsammans, så jag har some catching up to do! 
 
Imorgon gäller skola, och sen lite plugg efteråt med klassen inför fredagens tenta, gissa om jag är nervös?! Men försöker övertala mig att det inte är lika farligt som det låter, och dessutom är det okej om jag måste göra omtenta på första tentan då jag inte ens vet hur en tenta ser ut ! 
 
Men nu ska jag gå till älsklingen och mysa i soffan eller något, hej så länge! 

Chamber of Secrets

Hej bloggisen :) 
 
Sitter i skrivande stund i soffan med filt och kaminen igång, ska strax sätta igång med seminarieuppgiften inför måndagen. I bakgrunden har jag Harry Potter: The Chamber of Secrets igång som M är fängslad vid. Ännu en helg ska få sin början och ännu en kväll spenderas med böcker, men jag är glad även om det är mycket. 
 
Idag har jag varit hemma hela dagen och fick besök av mamma och Alexandra omkring klockan 13, vi pratade och planerade, skrattade och var seriösa, mycket trevligt! Sen kom även min bror förbi för att hämta dem och var här en stund. Innan dem kom röjde jag igenom hela lägenheten, dock hann inte jag med arbetsrummet, men det är inte en så brådskande del av lägenheten att ha ren. När dem åkt la jag mig i sängen och vilade tills M kommit 
hem. Kom precis på att jag har tvätt i tvättstugan som måste hämtas så skickade ner M precis. 
 
Planerna för imorgon är inte så stora, ska väl komma iväg o simma lite på morgonen sen får vi se.
 
Vi hörs, måste plugga, puss!  
Önskar att jag o T skulle kunna sitta sådär istället ...

Stressiga vardag.

Hej bloggen :) 

Hoppas allt är bra med er som läser, med mig är allt fint, däremot så är det rätt mycket som jag skrev förut. Men idag blev jag typ färdig med det som ska vara klart i en av kurserna (religion, tenta nästa vecka) så nu kan jag fokusera på filosofin som har seminarie på måndag! 

Ikväll har norra Hagunda smygstart med konfaledarna så vi ska bowla o käka på Olearys, ska bli såååå kul! :D jag har sett fram emot det sjukt länge! Men innan det så ska jag och M till media Markt då mina beats strular, hoppas bara att han hittat kvittot,mikrofondelen har lagt av helt, och så ska det ju inte behöva vara på hörlurar som kostar 900 spänn? Var i kontakt med Apple som ansvarar för beats men dem hänvisade till MM då det stod att hörlurarna är köpta förra augusti, men det stämmer inte utan dem är köpta november/december så vi får se vad dem säger på Media Markt, kommer bli svinsur om det inte går på garantin (som enligt Apple gick ut i augusti i år)  då jag varit extremt försiktig med dessa hörlurar och dem dessutom inte är köpta i augusti. 

Så otroligt skönt att vara på väg hem iallafall, även om kg inte ska hem direkt. Haft en bra dag i allmänhet, allt har flutit på som det ska och det är dem bästa dagarna, när allt går som smort! 
Men vi hörs senare, förhoppningsvis redan imorgon då jag tar helg ;) 

I biblioteket hittade jag denna filur ❤️

44 frågor.

1. Vem är din bästa vän? Mikael är nog min bästa vän men sen har även C en delad plats med honom, jag kan berätta allt för dem. Sen har jag ju A, som är min barndomsvän. 

2. Vad har du för skostorlek? 41 på de flesta skorna, och vissa felar en halv storlek upp eller ner. 

3. Brukar du skratta för dig själv? Händer rätt enkelt om jag hittar något roligt på pendeln på morgonen, rätt pinsamt faktiskt. 

4. Vilket är ditt favoritnummer? 13.

5. Vad var det senaste du åt? Naturgodis (förvånande att det var något sött.. not.) 

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Blå.

7. Hur är vädret just nu? Väldigt septemberaktigt. Små blåsigt, små regnskurar lite då och då och inte en solstråle på himelen. 

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? M. 

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ögonen. Jag kollar alltid på ögonen hos det motsatta könet, för i blicken kan man läsa av så mycket. Spelar ingen roll vilken situation man möts i. Sen är jag otroligt svag för vackra ögon. 

10. Tv eller dator? Dator, tio gånger om! Jag kollar (nästan) aldrig på TV, har blivit mer sen vi flyttade ihop och när jag är hemma själv. 

11. Favoritprogram på TV? Om jag bara får välja ett så är det nog alla matlagningsprogram (Roy Fares ex.) , även om jag inte kollar särskilt ofta.  

12. Har du några syskon? Ja, två stycken äldre!

13. Längd? Jag är 173 cm lång. 

14. Hårfärg? Brunett, rätt så lik den färg jag har nu, har endast kompletterat med lite ljusare slingor. 

15. Ögonfärg? Grå/Grön/Blå melerade. 

 16. Använder du kontaktlinser? Nej, men bör använda mina glasögon.

17. Favorit-högtid? JUL! Jag preppar flera månader i förväg och har även lite traditioner som följs tillsammans med de 24 dagarna innan jul.

 

18. Favorit-månad? AUGUSTI! Älskar sensommaren, och mitten av augusti brukar kunna pricka in precis så som det ska vara.

19. Har du gråtit någon gång utan anledning? Händer rätt ofta, särskilt innan min mens, kan börja gråta av vad som helst. Sen gråter jag alltid när jag hör nationalsången, det är egentligen också utan anledning. 

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Pirates of the Carribean: The cruise of Black Pearl. 

21. Favoritdag på året? Julafton! Läs fråga 17. 

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Nej, även om jag är mer traditionell och tycker att sånt är killens "göra" så skulle jag lätt kunna fråga ut på date. Jag brukar kunna fråga M om vi kan gå på en "date" bara för att det är mysigt. 

23. Kan du stå på huvudet? Nej, och vill heller inte testa.

24. Kramar eller kyssar? Kramar från vänner och släkt, pussar från mamma och kyssar från M. Måste jag bara välja en så är det M's kyssar. 

25. Choklad eller vanilj? CHOKLAD!

26. Har du några tatueringar? G-klav bakom höger öra och en fjäril på insidan av vänster fot. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27. Vad lyssnar du på just nu? Min nyskapta höstlista på Spotify. 

28. Är du kär i någon kändis? Har varit störtkär i Tom Kauliz och Justin Bieber, däremot är jag inte kär i någon av dem längre, dock kan jag tycka kändisar är söta eller snygga, men inte kär nej. 

29. Vilka böcker läser du just nu? Typ all kurslitteratur, bibeln och annars Elsas mode och Economista. 

30. Piercingar? Jag har haft helix och 5 hål i öronen, har idag bara tre hål i öronen men använder oftast bara två, vill däremot ha navelpiercing och även helix igen. 

 

31. Vad gör du just nu? När jag skrev inlägget bloggade ju jag och sen pluggade. 

32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Saltade och smöriga, alltid. 

33. Hundar eller katter? Hundar. 

34. Favoritblommor? Jag älskar rosor och orkidéer.

35. Har du blivit påkommen att göra något du inte får göra? Ja, så många gånger.  

36. Har du en bästa kompis av motsatta könet? Ja, min M och C. 

 

37. Har du älskat någon någon gång? Ja, jag är väldigt kärleksfull och älskar många nära o kära.

38. Vem vill du träffa just nu?  A! 

39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ohja, har en vän som jag hållt ihop med sedan 5:e klass och sen har jag ju grabbarna och Madde från gymnasiet och nu går ju jag i skolan och har vänner där. 

40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Nej faktiskt inte, men jag vill testa. 

41. Gillar du att flyga flygplan? Jag avskyr det, det är inte logiskt att det kan flyga och det gör det skrämmande.  

42. Höger eller vänsterhänt? Vänster!

43. Hur många kuddar sover du med? Tre hemma hos mamma och två hemma här. 

44. Saknar du någon? Ja! Saknar min barndomsvän A, vi bor bara 5 minuter ifrån varandra men vi har inte setts på snart ett år! 

Jag och A på hennes 18-årsdag
 

Wings.

Hej bloggisen! 
 
Long time, no see. Eller hur var det? 
 
Nej så här står det till; jag har ju börjat plugga (måste ändra i "om mig"..) och det har varit väldigt mycket. Jag har redan hunnit ha ett seminarie och ska ha ett till på måndag samt en TENTA nästa fredag! Alltså är vi klara med första delen i religionskursen på onsdag! Och det är helt sjukt vilken fart allt går i, jag känner mig superpigg vissa dagar och andra inte, imorse till exempel kunde inte jag komma upp ur sängen på grund av en otrolig smärta i ryggen som fortfarande håller sig, så det blev att stanna hemma. 
 
Jag och M har förresten flyttat ihop, och jag har nästan fått klart allt i lägenheten. Ska sammanställa en lista ikväll med sådant som är kvar, i vissa rum är det skapligt mycket kvar och i t.ex. sovrummet är det spegel, lampor och lite lådor till mina byråer kvar, så jag tror på att sovrummet kommer bli klart först, och att antingen arbetsrummet eller köket blir klart sist. Vissa dagar känns det otroligt konstigt att faktiskt bo ihop med personen man älskar mest av allt, ibland på grund av att man irriterar sig på minsta lilla den andra gör och andra gånger för att allt är för lugnt. 
 
Just nu sitter jag i soffan med en pläd, spotify igång på tv:n och försöker läsa mig full på kunskap kring ämbete och makt, för det är just det seminariet på måndag handlar om. Det är inte det enklaste men samtidigt lätt så skapligt att förstå, jag saknar dock möjligheten att skriva ut här i lägenheten, men det lär jag kunna ordna med nästa eller månaden efter. Sedan har jag även förbrett en kalkyl via google som jag och M delar, där vi diskuterar julklappar, lägger upp en budget osv. just kring julklappar och även födelsedagspresenter. M fyller ju 20 snart och jag är lite småstressad då jag har massvis av idéer men inte så mycket möjligheter, men det löser jag nog ;) 
 
Senare ikväll kommer ett inlägg upp med lite svar på sånt som kan vara intressant. Håll utkik! ;) 
Ni som inte sett på instagram, jag har tatuerat en fjäril på det mest smärtsamma stället, som symbol för min mamma. 
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>