I still don't know why

Weeey! 
Gissa vem som bloggar på morgonen igen?? 

Jag sitter just nu på bussen påväg till skolan, har första riktiga lektionen idag men är dödstrött så hoppas att vi inte ska göra så mycket. Det här med att kliva upp 5 på morgonen är inte riktigt min grej än, men det handlar om att komma i det antar jag. På lunchen idag ska vi käka på ett Thai ställe som ligger nära skolan, jag och Camilla sen får vi se om någon mer hänger på ;) 

Efter skolan så ska jag in till Stockholm city och träffa bestie då vi inte setts på evigheter och dessutom aldrig varit i Stockholm tillsammans förutom när vi varit med kyrkan. På tal om kyrkan ska jag träffa hon som är ansvarig för Uppsala stift och dess prästkandidaturer för att söka till Uppsala. 

Senare ikväll ska jag nog spendera lite tid hos mamma, kanske till och med sover där, vi får se! Men oavsett så ska jag hämta Tyson då han bor hos oss över helgerna nu när jag pluggar. Sen så håller jag på att småflytta till M, flyttar ju inte alla grejer jag äger eller så men saker som följer med dit stannar varje gång. 

Imorgon ska jag och Madde till Stockholm också, vi har inte setts på länge och hon ska tatuera sig så jag hänger på som sällskap. 

Hur som så är jag framme i Bromma nu så ska kliva av och gå till skolan! 


Bild tagen på Gotland 

Yeah I got a first class ticket

Godmorgon bloggisen! 

Just nu sitter jag, precis som igår, på väg till skolan och jag kan säga att jag älskade skolan redan när jag klev in där igår. Skolan är inte så stor och håller till på två plan, vi har en restaurang och massvis med små hak ca 300-400 meter bort (maten är viktig OK?), eleverna är trevliga och det var inte så svårt att prata med någon, någon direkt stelhet existerar inte. 

På förmiddagen så lärde jag känna en kvinna som jag spenderade förmiddagen med innan vi blev tvungna att skiljas åt och gå till våra tvärgrupper. Men tvärgrupperna var också underbara och efter det så gick jag tillsammans med en kurskamrat och två tjejer från tvåan på en promenad och pratade om allt möjligt, det var väldigt kul och skönt på samma gång. 

På eftermiddagen så "lekte" vi med studentkåren och fikade, lärde även känna ytterligare en person från årskurs 2 som gav mig väldigt värdefulla tips! Så i en enkel sammanfattning kan jag säga att alla är otroligt trevliga och snälla. 

Det jag är mest nöjd med är väl att schemat varierar varje vecka, och att det inte var svårt alls att hitta samt att min pendeltid (som är på ca 90 minuter) inte alls är farlig, vissa som bor i Stockholm har längre tid än mig att ta sig till skolan vilket jag tycker är lite intressant. 

Men nu ska jag gräva mig ner i "Elsas mode" tills mitt byte till buss. 
Kram 


Jag är redo.

Godmorgon min fantastiska blogg! 

Idag är dagen med stort D, jag börjar högskolan! Det känns både kul och läskigt, läskigt för att jag är helt själv där och känner ingen på plats och kul för exakt samma anledning. Det känns så coolt men ändå så annorlunda att jag istället för att ta bussen mot ITG sitter på en pendel mot Stockholm, att jag inte kommer kliva in i klassrummet och ha fem grabbar som hälsar mig välkommen och som jag känner mig trygg med. 

Men samtidigt så var ju det likadant när jag började gymnasiet, fram till att A klev in i klassrummet för då kändes det åt helvete, jag ogillade honom sedan ett tag tillbaka och nu skulle han gå i min klass? Så jag kände faktiskt en person i klassen på ITG sen start, men vi avskydde varandra. 

Hur som helst, det är bara att sitta o lyssna på musik och eventuellt läsa lite (tog med "Elsas mode" som jag har läst 1 gång tidigare) så jag kan ta mig an de andra två böckerna i samma serie. Och känner jag inte för att läsa så kan jag alltid skriva i kalendern och massa sånt. 

Vi hörs nog mot kvällen då jag sitter på pendeln hem, om inte hoppas jag att alla som börjat skolan den senaste veckan haft en bra start. 

Kram 


Rutiner.

Hej bloggen :) 
 
Imorse klev jag upp vid 7:29 med världens huvudvärk men det var bara att kliva upp, fixa mig och åka till tandläkaren på min sista rutinkontroll. Det gick jätte bra och jag fick massor av beröm för mina tänder! Även fått en tid hos käkkirurgen för kontroll så jag är nöjd. Åkte hem och ska strax äta en mer ordentlig frukost, sedan tror jag att jag ska ta mig ut o gå med hörlurarna och ba gå. Solen skiner i Uppsala och jag är på bra humör så en promenad skadar inte. 
 
Senare ska jag sätta mig och planera matsedlar och lite annat inför kommande löning, då jag och M ska testa att ha en fast matsedel varje vecka! Sen behöver jag arbeta lite i Photoshop också och skissa upp tatuering till en vän. I dagsläget har hon tatuerat en av mina skisser på solar plexus men sen är det lite smågrejer hon vill ha. 
 
Ikväll så ska jag åka till M igen, men innan det så ska jag möta upp en tjej och ev. köpa en sak av henne som jag längtat att få, sen ska vi rodda lite i lägenheten och fixa lite kvällsmys! Det är fredag, det är sol och jag är glad. Imorgon är American Car Show här i Uppsala så ska gå på det och senare ska vi ha kräftskiva med svärisarna uppe på deras altan! Det är så mysigt att sitta så på kvällen! 
 
Men nu ska jag somsagt äta frukost sen får vi se vart dagen leder. 
En av alla mysiga sommarkvällar på M's föräldrars altan/takterass. 
 

Everything starts from something

Hej bloggen <3 

Jag vet att jag varit usel med att blogga hela förra veckan, men jag har haft mina tankar över allt annat förutom bloggen. Det blev i torsdags klart o vart jag kommer studera i höst och jag kan glatt meddela att jag ska läsa Teologi med inriktning präst i Svenska Kyrkan på Teologiska högskolan i Stockholm. Och sen den nyheten så har jag i princip varit besatt av att shoppa kurslitteratur, jag har rotat igenom vartenda hemsida där böckerna jag behöver säljs, nya och begagnade och har nästan hittat all böcker utom 3-4 st. vilket jag tycker är otroligt skönt. Sen har även helgen bjudit på meck av pojkvännens Saab 90, den är klar snart och jag är mer exalterad än vad jag borde vara. I lördags var vi även hos C och firade hans 25-årsdag i förväg (han fyller egentligen idag GRATTIS C!) med god mat, gott sällskap och pokerspelande! Jag har äntligen börjat fatta grejen, men hur som helst, på kvällen när vi åkte in mot stan för att lämna C & C på stan så gick M's buss sönder, alltså mitt i stan i en kurva med uppförsbacke. Det var bara att kliva ut för mig och CC och putta på 3,5 ton men det gick bra, vi blev bogserade hem av M's mappa och ah, det är vad lördagen var i stora drag och i söndags så småmecka vi med Saaben och åkte på biltema. På kvällen var jag iväg till jobbet en sista gång innan jag lämnade över nycklarna igår. Igår var även kg och mamma på stan en sväng o bara njöt av solen och varandras sällskap, fick med mig 2 överdelar hem samt en korthållare i plåt, men den funderar jag på att lämna tillbaka. Och ah, jag har väl inte så mycket inplanerat i veckan heller, om 25 minuter ska jag fixa fransarna och på söndag ska naglarna fixas, sen vet jag faktiskt inte, kanske ska ut i garaget o slipa på huven för att kunna lacka den men that's it. 

Vad är era planer i veckan? Något roligt? Droppa en kommentar så har jag lite att läsa. 
Mina föräldrar och jag igår. 
Dagens frukost: Vanilla/Caramel te och jordgubbar med sötad kondenserad  mjölk, såååå gott! 

Lush Life

Godmorgon bloggen! :) 
 
I skrivande stund sitter jag på väg till ett ultraljud på sjukhuset som är kopplat till min operation jag gjorde förra året. Drömde massor av konstigt kring det, typ att jag hade en alien i magen som dem upptäckte eller något. Efter besöket där så ska jag tillbaka till stan, hem till M och sitta där och jobba. Vi fick ju äntligen upp ett ordentligt skrivbord där igår och jag kunde inte vara mer nöjd! Det är jättefint, jag lovar att fota ordentligt (eller kanske filma...?) i HELA lägenheten när jag känner att det är helt klart :) 
 
Dagens planer annars är att lämna in lite arbete på tillverkning och sedan småfixa i lägenheten. Har lite mail och så som jag måste skicka också så det ska bli spännande att äntligen vara lite sysselsatt. Sen ska jag också fundera ut vad som behöver göras innan universitetsstart. Kolla igenom om jag behöver något inhandlat osv. 
 
På onsdag är andra urvalet så då får jag veta exakt vilken stad jag ska plugga i, men kan säga att det blir nära trakter, OM jag inte kommit in på Gotland, då är det lite panik med att hitta boende osv. Men har en före detta klasskompis som ska vara på Gotland så skulle det skita sig kan jag nog kolla med honom om hur/var han fick rum/lägenhet :)  
 
Hoppas alla ni får en bra dag ! 
 
 
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>