Ännu en blogglista

HAR DU?
Folköl i kylen: Nej vem har det??
Något husdjur: Min lilla T <3
Någon favoriträtt: Friterad kyckling med ris!
Puder på dig: Inte idag, hann inte med sminket imorse
Några framtidsplaner: Gifta mig, flytta till villa, bli präst, you know?
Någon sjukdom: Inget som är värt att nämnas.
Gymkort: Nej menfunderar på att skaffa hos fitness 24!
Några MVG:n: Haha ja, i högstadiet hade jag extremt många, på gymnasiet hade jag det i webbutveckling och något mer
Något beroende: Socker och asiatisk mat!
Fikat idag: Åt kakor till frukost, räknas det?
Nagellack: Nej har gelé naglar. 
Någon vän som bor i ett annat land: Nope inte just för tillfället

VEM?
Avskyr du: Finns ett par styckna jag ogillar
Delar du mest minnen med: A, C och M.
Längtar du mest efter: Ingen, dock längtar jag efter att resa
Stör du dig på: folk som inte vet vad mitt och ditt innebär
Gosar du med: Just nu ingen, men annars M och T <3
Lagar mat: I omgångar jag och M
Diskar: Diskmaskinen 

VILKEN?
Tidning läser du: iForm
Buss åker du oftast: Volkswagen multivan haha...
Dag fyller du år: 25e juni
Årstid föredrar du: Sommar och höst
Stad är du uppväxt i: Uppsala

VAD?
Gör du nu: sitter på jobbet och har tråkigt
Gör dig till en bra människa: Jag bryr mig om andra.
Gör dig till en dålig människa: Jag kan vara väldigt girig.
Vill du arbeta med: Jag vill jobba som präst, sen gillar jag att jobba inom hotell.
Är roligast just nu: Att det inte är långt kvar till Tyskland.
Har du på dig nu: Jeans, långärmad tröja.
Äger du för skor: Massvis med olika ju..
Har du för storlek i skor: 41
Läser du för bok: Kurslitteratur och Grey
Ska du göra nu: Spara och avsluta.

På jobbet!

Hej bloggen!
 
Hoppas er helg fått en bra början, för våran har inte fått den bästa  tyvärr. Igår började bilen krångla lite grann och så blev det lite tjaffs och idag så försov jag mig till jobbet. Kom inte jättesent (10 minuter max) men jag som inte gillar att komma sent fick lite struggle. Nu är det i alla fall superlugnt på hotellet och då passar jag på att blogga, bra va?
Jag slutar vid tre idag och sen är väl planen att fixa lite i lägenheten och kanske vara ute lite beroende på om vädret tillåter. Har jag tid så har jag även tankarna på att filma ett intro till YT som jag kan publicera imorgon eller i veckan. Jag är ju inte särskilt bra på att klippa videos så vi får se hur det går.
 
Nu tänkte jag fortsätta jobba lite så hörs vi senare, puss!
 
TB till studenten! Saknar den dagen såååå mycket!

Skolan, jobben och Bloggen

Det är så himla svårt att hitta den perfekta balansen mellan blogg, skola och jobb och dessutom hinna vara mig själv och hinna med livet. Jag har tänkt på olika taktiker och kring hur man kan lägga upp dessa tre och tänkte att jag skulle kunna fixa en plan i helgen efter jobbet, jag jobbar 6:45-15:00 på lördag och söndag så efter jobbet kan jag lätt lägga ett par timmar på ren planering av allt, dessutom är det inte mycket kvar av denna termin i skolan vilket jag tycker kan vara både skönt och jobbigt, jobbigt för att det gått så fort och skönt då vi avslutar den kurs jag tycker är jobbigast och tråkigast under första året. 
 
Jag är rätt glad över mitt beslut att byta till Uppsala istället för att gå i Stockholm. Förstå mig rätt, THS var underbart och jag träffade många inspirerande och underbara människor men den där pendeltiden förstörde allt. Jag fick aldrig tillräckligt med sömn och inte heller mycket till fritid efter skolan då allt bara gick åt att pendla, det trodde jag inte skulle vara lika krävande som det visade sig att vara. 
 
Jag kan säga att jag hellre frivilligt går upp tidigare ibland, går till skolan och vistas i skolan här än att sätta mig på ett tåg i 90 minuter klockan 05:30 för att sedan komma till skolan och ha föreläsningar hela dagen och inte komma hem förens klockan 19:00 på kvällen. 
 
Dessutom är det extremt dyrt att pendla, dels så kostar pendelkortet 1050 kr i månaden (halva studiebidraget utan lån) och sen så blir det lite smått behövligt att köpa en kaffe eller smörgås någon gång ibland, så man kan i alla fall räkna med att 1500 kr försvinner i det tomma. Tänk vad mycket man kan göra med 1500 kr? Jag har fått möjligheten att spara, köpa saker jag vill ha och behöver, och ändå kan jag ha pengar över vid månadsslutet. Nu har jag dessutom fått tid att jobba vid sidan av skolan då jag inte behöver lägga helgerna på plugg utan kan ägna vardagarna åt det istället, och det i sig innebär en ännu större inkomst. Den delen av pengarna kommer förmodligen att sparas till framtiden då både jag och M har planer några år framöver. 
 
När jag valde skola var jag stensäker på att jag skulle orka att pendla och försökte övertala människor om att det inte alls är krävande på något sätt, men jag hade så fel! Det är extremt krävande och dessutom utmattande. Så ni som funderar på studier med pendelavstånd hemifrån, ett tips till er är att kolla om er ort har en likadan utbildning och satsa på att bo kvar hemma eller leta lägenhet för pendlande är inte roligt överhuvudtaget. 
 
Där är jag född, där vill jag leva, där vill jag dö. 

Blogglista

Låt som när du är ledsen sörjer till?
Den här är himla svår, det brukar ofta bero på vad jag sörjer, men jag brukar ofta lyssna på "I'm a mess" med Ed Sheeran när jag är "a mess" och det är väl då jag brukar vara som ledsnast

Beroende av:

YouTube och te.

Vem behöver du mest just nu:
Lite tid för mig själv, massage och musik. 

Vad tror folk om dig?
Förut fick jag höra att folk trott jag varit en otrevlig och rent av bitchig typ. Vet att M tyckte jag var otrevlig, konstig och som världens fjortis, men sen fick han lära känna mig och då ändrades hans bild totalt. Sen har jag växt upp sedan dess och tror snarare att folk tror att jag är snällare än vad jag är, haha. 

Stämmer det?
Det som sas förut kan jag delvis hålla med om, jag hade en fasad utåt och en annan fasad mot dem jag kände. Jag var väldigt osäker som person och förökte väga upp det genom att vara otrevlig. 

Vad får du oftast komplimanger för?
Mina naglar och vår lägenhet.

Brukar du skratta för dig själv?
Ja, rätt ofta faktiskt. 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
Jag har inte så många sms just nu men "Inte vet jag vilken färg" från M när jag skulle välja resväskor på Rusta igår. 

Nästa mål i ditt liv:
Att förlova mig och att skaffa en till hund om det kan ses som mål. 

Hur svarar du i mobilen?
”Aaaa hallå?" eller "Hej det är Liza" beroende på vem som ringer, det första är vanligast.

Vem ringde dig senast?
Ida från jobbet ringde igår kväll! 

Antal timmar sömn inatt:
Typ kring 8 timmar.

Tycker du om din pappa?
Vi har inte alltid kommit överrens men ja, nu för tiden kan jag  säga att jag tycker om honom! 

Brukar du komma i tid?
Jag är både en tidsoptimist och tidspessimist men jag avskyr att komma för sent och vet jag att vi blir 5 minuter sena då brukar jag avboka. 

När mår du bra?
När jag får resa och upptäcka och när det är rent och prydligt i lägenheten. 

Hur känner du dig nu?
Jag känner mig taggad och spännd! 

Vanligaste färg på dina kläder:
Svart och vitt, jag har en väldigt tråkig garderob för tillfället då jag inte trivs med mig själv och gärna syns så lite som möjligt.

Var du aktiv i skolan?
Ja! Jag hade en svacka i åk 7-8 men annars har jag alltid varit aktiv och engagerad i skolan. 

Favoritdryck på morgonen:
Te eller juice.

När brukar du oftast gå och lägga dig?
På senaste tiden har det blivit kring nio på kvällen vilket jag tycker jag borde ha stor eloge för, då jag förut tyckte att det inte alls var läggdags då. 

Är du blyg?
Om jag vistas i sammanhang där jag inte känner någon eller är fullt bekväm, annars gillar jag att ta för mig.

Sysslar du med någon idrott:
Nej, inte längre. När jag var yngre sysslade jag dock med simning, dans och konståkning. 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja, det gör jag faktiskt!

Är du bortskämd?
Ja, det skulle jag nog kunna påstå. Jag är inte fullt lika bortskämd nu när jag inte bor hemma men jag har alltid fått som jag vill och det jag vill. 

Fredag!

Jag är ju svindålig på att blogga! Men det visste ni redan, eller? 
 
Jag sitter i skrivande stund i skolan och fixar lite smårester jag har, sen vid halv nio ska jag ha tenta i Hinduism/Buddhism och Afrikanska religioner. Känner mig inte redo inför den tentan över huvud taget men får göra mitt bästa och ta en rest på det. Jag känner att min skolglöd liksom försvunnit lite, men det är bara att liva upp igen, jag vill ju faktiskt göra det här egentligen! 
 
Idag är det i alla fall äntligen fredag och jag njuter då jag slutar redan 12:15 idag, men har efter alla lektioner även en mentorsgrupp fram till 14:45. Det är alltid lika spännande inför varje mentorsgrupp (det här blir vår andra, men ändå)  då vår lärare är amerikan och berättar gärna om amerika och sitt liv där innan han flyttade till Sverige. 
 
Jag har ju förresten köpt min nya kamera, så snart älsklingar så kommer det massvis med bilder på bloggen från vardagen, jag ska bara lära mig att förstå mig på den kameran och sen så! Jag vill liksom lära mig hur jag får till de perfekta bilderna och dessutom vill jag börja med min youtube ganska snart, kan dock tänka mig att videosarna inte kommer vara de bästa och rätt stela i början men det kan man utveckla. 
 
Nu ska jag hur som helst läsa och plugga lite. 
 
Kram och önskan om en bra dag! 
 
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>