Gluten!

Okej guys, jag är sämst men bäst!
 
Sen sist vi hördes så har jag bland annat bytt skola och pluggar nu på heltid i Uppsala, 10 minuter hemifrån. Jag började den 20/1 och har sedan dess minst sagt fått råplugga då det är väldigt mycket som ska hinnas med. Jag har i alla fall skapat ett upplägg som fungerar med studier mån-tors (fre om det behövs) så har jag helgen ledig vilket är en stor skillnad från när jag gick på THS då jag var tvungen att ägna helgerna till studier då jag kom hem sent och började tidigt nästan varje dag. 
 
Vad mer har hänt? 
Vi har börjat ha Tyson under veckodagarna också och ska snart börja skola honom i att sitta hemma själv, vi har äntligen fått tag på ett vitrinskåp så nu står vårat porslin fint i vardagsrummet (bättre än framplockat i köket). Vi har börjat kolla på Friends (vänner) och jag har ju sett det förut men inte allt utan de senare säsongerna som jag strökollade på på tv.
 
Sen ska jag ta en ändring till och det är att jag ska testa äta glutenfritt då min mage inte riktigt vill fungera så ska se om det hjälper att utesluta gluten. Jag kommer dock inte utesluta allt direkt utan försöka bearbeta gluten steg för steg. Om jag har någon som läser som inte tål eller inte äter gluten av annan anledning, kommentera och berätta gärna om hur det funkar samt vad ni tycker är gott i glutenfri väg! 
 
På fredag ska vi iväg på konfirmationsläger så det ser jag fram emot, det ska bli kul att få byta ut min vardagliga miljö över helgen, sen tycker jag läger-frukost är bäst så jag lääääängtar (dock längtar jag inte efter att se "Prinsen av egypten" för 304952051 gången). 
 
Nu ska jag bli klar med min läsning så hörs vi snart igen! Ska blogga bättre så fort jag har flyt med skolan! 
 
 

Tredje gången gillt

Hej bloggen! 
 
Idag har jag varit uppe sedan M åkte till jobbet, tog en morgondusch, fixade med tvätten, åt en bra frukost och sitter i detta nu och knaprar på mitt mellanmål och tittar på Gossip Girl. Ja, jag har sett alla säsonger två gånger redan men jag blev sugen på att se den serien en gång till för att kunna dregla över Chuck . Jag har en lista med lite saker att göra idag, mestadels hushållssysslor men även lite smått administrativt eller vad man ska kalla det. 
 
Det är fredag också kom jag precis på, vilket innebär att jag får ha M hemma i två dagar, och det är så värdesatt av mig då vi inte spenderar alls mycket tid tillsammans på vardagarna. På tal om kärlek och värdesättning är det alla hjärtans dag snart, och jag vet inte alls vad jag vill ge till M men jag har funnit Pinterest som min inspiration. 
 
Nu ska jag i alla fall ta tag i mina sysslor, nedan ser ni mig i detta nu! 
 

Trettondagsafton

Hej bloggen! 
 
Idag kom jag upp vid elva, vilket suger, men vad gör man när man inte kan sova om nätterna? Satt hur som helst i sängen fram till klockan ett och bestämde mig för att göra seminarieuppgiften inför fredag nu. Så här sitter jag med skitigt hår, inlindad i en filt i ett otroligt kallt rum och ska precis börja, men kom o tänka på att jag kanske ska springa och klä på mig och dra hit konvektorelementet för att bli lite varm? Håret får vara skitigt i några timmar till, jag har inte riktigt ork just nu. 
 
När uppgiften är klar ska jag packa ett litet paket som ska skickas med posten idag och sen ska jag försöka städa lägenheten. Ska till mamma vid tre någongång och sen ska jag hämta hunden, vill ha honom här i två dagar innan jag ska till skolan.  
 
Imorgon är trettondagen vilket innebär att M kommer vara hemma och därför vill jag bli klar med allt idag så att vi kan spendera morgondagen tillsammans utan att ha massvis att göra, sen vet jag att han vill kolla på JVM ikväll också så han ska få göra det. Trettondagen ska spenderas med att plocka ner julgrejerna kanske? Vi får se! 
 
Nu måste jag fortsätta plugga! Hej så länge! 
Nyårskyssen andra året i rad <3

Gott nytt 2016!

Hej bloggen! 
 
Eran usla bloggare här, i skrivande nu så sitter jag och äter gårdagens middagsrester och lyssnar på musik. Jag ska strax röra mig ner mot stan och träffa mamma men tänkte att jag kan kika in här innan dess. 
 
Jag har börjat det nya året på bästa möjliga sätt, nämligen genom att vila och bara lata mig och dessutom vakna utan en jäkla baksmälla (låter gammal men och?) Nyårsafton spenderades uppe hos mina svärföräldrar och en snabb sväng hos mina föräldrar. Egentligen en väldigt lugn kväll med god mat och efterrätt. Maten var kalkon med potatisgratäng och till efterrätt gjorde jag och min svägerska Chokladfondant vilket var otroligt gott enligt mig! 
 
Nu dagarna efter har jag och M shoppat lite grejer (underkläder till mig, överdelar till honom) och mest myst runt hemma, kollat klart på Robin Hood serien som vi kollat på sen han fick den i födelsedagspresent och bara umgåtts. Idag återgick han till jobbet och jag blev hemma själv igen vilket resulterade i att jag sov alldeles för länge, men det gör inte så mycket idag, för jag ska egentligen bara på stan och sen städa här hemma. Om jag hinner ikväll så ska jag göra seminarieuppgiften till på fredag och plugga inför tentan den 15/1 som handlar om mission. Sen läste jag en intressant sak på Angelica Luxanders blogg om att räkna i pomodoros vilket är små pass på 25 minuter med korta pauser på 5 minuter mellan varje och det tänkte även jag börja med sen kan jag berätta hur det går! 
 
Här nedan ser ni en häftig bild från nyår när jag fotade raketer från balkongen vid tolvslaget! 
 
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>