Skolan, jobben och Bloggen

Det är så himla svårt att hitta den perfekta balansen mellan blogg, skola och jobb och dessutom hinna vara mig själv och hinna med livet. Jag har tänkt på olika taktiker och kring hur man kan lägga upp dessa tre och tänkte att jag skulle kunna fixa en plan i helgen efter jobbet, jag jobbar 6:45-15:00 på lördag och söndag så efter jobbet kan jag lätt lägga ett par timmar på ren planering av allt, dessutom är det inte mycket kvar av denna termin i skolan vilket jag tycker kan vara både skönt och jobbigt, jobbigt för att det gått så fort och skönt då vi avslutar den kurs jag tycker är jobbigast och tråkigast under första året. 
 
Jag är rätt glad över mitt beslut att byta till Uppsala istället för att gå i Stockholm. Förstå mig rätt, THS var underbart och jag träffade många inspirerande och underbara människor men den där pendeltiden förstörde allt. Jag fick aldrig tillräckligt med sömn och inte heller mycket till fritid efter skolan då allt bara gick åt att pendla, det trodde jag inte skulle vara lika krävande som det visade sig att vara. 
 
Jag kan säga att jag hellre frivilligt går upp tidigare ibland, går till skolan och vistas i skolan här än att sätta mig på ett tåg i 90 minuter klockan 05:30 för att sedan komma till skolan och ha föreläsningar hela dagen och inte komma hem förens klockan 19:00 på kvällen. 
 
Dessutom är det extremt dyrt att pendla, dels så kostar pendelkortet 1050 kr i månaden (halva studiebidraget utan lån) och sen så blir det lite smått behövligt att köpa en kaffe eller smörgås någon gång ibland, så man kan i alla fall räkna med att 1500 kr försvinner i det tomma. Tänk vad mycket man kan göra med 1500 kr? Jag har fått möjligheten att spara, köpa saker jag vill ha och behöver, och ändå kan jag ha pengar över vid månadsslutet. Nu har jag dessutom fått tid att jobba vid sidan av skolan då jag inte behöver lägga helgerna på plugg utan kan ägna vardagarna åt det istället, och det i sig innebär en ännu större inkomst. Den delen av pengarna kommer förmodligen att sparas till framtiden då både jag och M har planer några år framöver. 
 
När jag valde skola var jag stensäker på att jag skulle orka att pendla och försökte övertala människor om att det inte alls är krävande på något sätt, men jag hade så fel! Det är extremt krävande och dessutom utmattande. Så ni som funderar på studier med pendelavstånd hemifrån, ett tips till er är att kolla om er ort har en likadan utbildning och satsa på att bo kvar hemma eller leta lägenhet för pendlande är inte roligt överhuvudtaget. 
 
Där är jag född, där vill jag leva, där vill jag dö. 
Kommentarer

Har du något att säga till mig?

Vad heter du?
Är du här ofta?

E-mail: (den ser bara jag)

Har du någon blogg?

Lämna din kommentar:

Trackback
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!