Allt eller inget.

Hey bloggen ! 

Mitt inlägg igår vart rörigt som få men tror att min poäng ändå var förståelig. Det är inte varje dag jag blir så förbannad på Skolverket och regeringen för alla grejer i skolan, men igår var jag rasande. 

Åkte hem från skolan, käkade och åkte sedan till babe för att hänga i garaget! Hör o häpna, men jag har fått världens bilintresse så jag spenderar sjukt mycket tid bland olja och lack så att säga. Motorn fick en snygg guldig färg med en touch av original. När jag kom hem senare, så duschade jag o gick o la mig, hur kul liksom? 

Idag är jag på lite ärenden i storstaden med Madeleine och mot kvällen kanske vi ska på gokart med ambassadörerna i skolan så vi får se när jag skriver igen. 


Tjugosex skoldagar

Hej bloggen! 

Gymnasiearbetet inlämnat, även allt inför redovisningen för det är klart. Nu har jag ca fem uppgifter kvar i skolan och dem är väl omfattande men enkla att göra om jag lägger ner den tid som krävs utan att tramsa med annat. Idag har jag till exempel gjort nästan hälften av en uppgift i engelska/psykologi och senare ikväll ska jag förmodligen skriva på mitt tal till svenska nationella. 
 
Även om saker inte alltid blir som en hoppas, löser sig det alltid tillslut. Jag trodde aldrig i mitt liv at trean var så krävande, jag har hela min tid på gymnasiet fått höra att trean är där jag bara kommer behöva dyka upp på lektioner och att allt annat är soft, men så är det verkligen inte. Det kommer nya uppgifter i princip varje dag och man får i genomsnitt fyra (FYRA?!?) dagar på sig att göra uppgiften. Nu mot det riktiga slutet av trean får vi mest enorma uppgifter med deadline tre veckor framöver, vilket i princip är när betygen sätts. Pressen är enorm och huvudvärk är något jag lärt mig hantera i samband med all stress som följer med.
 
Men trots allt detta så försöker jag hålla ut, för jag vet att det är lite kvar. 
 
Så alla ni som går på gymnasiet eller ska börja, intala er inte att det är chill hela trean, intala er istället att allt är ett helvete så känns det lättare. För visst vill man ta studenten? Och ha en slags utbildning? Men ta allt med en nypa salt och försök göra en sak i taget, annars är man allt för nära på att bara ge upp, och tro mig, jag vet att det inte är värt att ge upp sista året, för då har man kämpat i onödan.
 
Det här inlägget känns väldigt seriöst och överdrivet när man läser igenom det, och några kanske kommer tro att jag mår skit och måste prata ut. Det är inte så det är, utan det handlar om att jag känt mig så lurad hela gymnasiet, av att alla säger en sak och det blir tvärt om, av det förbannade nya betygssystemet som gör det OMÖJLIGT att inte köra ihjäl sig på lektioner och bristen på kunskap kring vad som krävs. Hur många gånger har inte jag stått där, fått höra att jag ska göra en sak, gör den och sen får ett extremt lågt betyg med förklaringen "Skolverket kräver mer!" även fast jag försökt, följt betygsmatrisen och stängt ut allt som kallas för liv utanför skolan. 
 
Man ger upp på Sverige, på Sveriges betygssystem och på Sveriges politiker, tyvärr. 
 


Nu tänker jag hur som haver fortsätta på mitt blogginlägg som inte var tänkt att bli så himla seriöst. Jag har tjugosex skoldagar kvar på ett ungefär och jag har, som det kanske kommer fram i texten ovan, aldrig känt mig så stressad. Jag har lärt mig att hantera stress så det gör saker och ting aningen enklare. Dagen började med att jag låg i sängen fram tills tio minuter innan bussen gick, för att jag inte orkade kliva upp. Senare när jag är på Centralen har jag tid innan skolbussen går så jag var in på Waynes och köpte en frappe och muffin. Väl på bussen får jag veta att första lektionen blir inställd vilket gör att nästa lektion inte börjar fören om tre (!!!) timmar senare. 
 
Hur bitter jag än kände mig just i det ögonblicket tänkte jag att jag åker till skolan och jobbar med något annat så blir det gjort, och exakt så har det blivit, jag har arbetat på en och samma uppgift sedan 10 imorse och den är en bra bit ifrån klar, för att skolverket kräver mer. Men med bara tio minuter kvar, huvudvärk och världens lust att åka hem till pojkvännen håller jag ut, för det är BARA tjugofem skoldagar kvar imorgon. 
 
Och det är det jag fått göra idag, hålla ut, för nu är det inte ens månader kvar att räkna :) 
 
Jag hoppas alla ni som läser har haft eller kommer ha en underbar aprildag, för även om det känns tufft, oavsett vad det är så kan alla tänka på att det är vår! :) 
 
Det jag har kvar i skolan är att : 
 
 -Hålla argumenterande tal (svenska nationella) 
 - Redovisa gymnasiearbetet. 
 - Skriva ett promemoria (Filosofi) 
 - Förbereda en presentation om Amish (Religion)
 - Nationella prov i matte
 - Scientific report om OCD (Engelska/Psykologi) 
 
Och sen är jag klar, och jag lovar mig själv att allt detta kommer vara klart tills det ska vara klart och inte en dag senare, vilket gör mig extremt stolt. Jag är huvudpersonen i min berättelse, end of story. 
 
I'm out. 
En bild jag tog av Uppsala Domkyrka i måndags (2015-04-20)

Every road you take

Hey bloggen ! :)
 
Igår var en dag med blandade känslor, först nationella i svenska, sen hämtade C mig och vi åkte till några affärer, köpte bland annat mina avslutningsskor och därefter fick jag skjuts hem. Vid fem-tiden hämtade C mig igen och vi käkade på ChopChop innan vi åkte ner på stan och såg på "Hair", en rockmusikal av GUCs elever som var riktigt bra! Efter det drog vi till Centralstationen där bilen var parkerad och åkte runt lite, och från ingenstans fick jag världens längtan efter M så smsade honom och meddelade om att jag skulle dyka upp där om ett tag.  Så det var så min kväll slutade, i pojkvännens famn. 
 
Vaknade till vid fem i morse som vanligt när jag sover hos M då han kliver upp till jobbet vid den tiden men somnade om ganska fort då jag var trött. När klockan ringde vid åtta kunde jag inte ta mig upp ur sängen, hela kroppen kändes stel och nästintill förlamad. Så tyvärr fick filosofilektionen skippas, men tog mig upp en timme senare och plockade lite innan jag åkte till skolan, och där befinner jag mig nu, på sista lektionen där vi får välja ett ämne att jobba med extra varje vecka. Med tanke på att jag missade filosofin imorse är det exakt det jag arbetar med, vi ska skriva ett PM och jag behöver komma på ett ämne som mitt PM ska vara centrerat kring. Innan lektionen nu fick vi även texten för studentsången och diskuterade lite deadlines så nu är det bara att hänga med. 
 
Ikväll så blir det dessvärre ingen konfa för mig då jag valt att plugga och planera ikväll istället, så när jag slutat så blir det hem till M och plugga, han ska hjälpa mig lite med plugg+planering så det blir nog skitbra. 
 
Nu ska jag faktiskt göra det som är tänkt att göras, och det är att komma på ett ämne. 
 
Ovan ser ni något som blev klart idag, nämligen min ansökan till Universitetet. 

Fifty-three

Hey bloggen! 
 
Andra inlägget på typ ett dygn, hur sjukt? Men jag har ju faktiskt tid att blogga även om jag inte tror det. Anlände nyligen till skolan och käkade lite mat och nu har vi medieproduktion där jag utvecklar en hemsida för redovisningen av mitt gymnasiearbete, slagit två flugor i en smäll så att jag slipper göra tusen olika grejer. Med tanke på att jag precis upptäckte att jag är helnöjd med sidan jag gjort så ska jag bara skriva de sista raderna på min sammanfattning på gymnasiearbetet och så är jag helt klar med massor av grejer som bara ligger. 
 
Imorgon är det nationella i svenska och på torsdag ska jag ha skrivit 2 sidor på ett engelska/psykologi arbetet, sen vet jag faktiskt inte riktigt vad jag har kvar i skolan, mer än de nationella proven. Får väl ta mig tiden att prata med alla lärare och typ göra helt onödiga saker. 
 
Sen inväntar jag en ny studentmössa då den som jag fick inte alls var bra gjord, ska få min nya mössa inom två veckor då det är valborg om drygt 3 veckor och det är ju en ganska stor grej för mig med mösspåtagningen och allt. Jag är ju världens traditonsmänniska. 
 
Nu ska jag i alla fall bli klar med skiten i skolan och drömma om min kropp för ett år sedan,  så hörs vi senare ! :) 
 

Ny design och lite annat

Jag bara räknar och räknar dagar! Det är inte alls långt kvar till studenten och Universitetsansökan är inskickad sen två veckor tillbaka. Däremot är det sjukt många uppgifter i skolan som ska lämnas in och nationella nu på tisdag i svenska som ska fixas. Att det istället för månader nu räknas dagar tills studenten får allt att kännas så jäkla overkligt, att jag snart får stå på helt egna ben i tomma intet och hitta en väg i livet. 
 
Jag är så sjukt peppad på att börja blogga som vanligt igen så att jag till och med ändrat lite i designen (även om grunden fortfarande är densamma) Är sjukt nöjd över färgerna och bakgrunden och det får duga tills vidare. Ska kliva upp om lite mer än fem timmar och göra lite saker, men jag som fick världens lust att ändra i designen kunde inte låta bli att få det gjort direkt och well, då blir det väl nätter som denna, väldigt sena och dryga. 
 
Jag kommer att fortsätta ha bloggen bortprioriterad men med tanke på att det blir allt färre och färre grejer som jag har kvar att göra så stiger bloggens prio högre och högre! Dessutom har jag brorsans systemis tills vidare och kan nog fota lite även om jag är sämst på att arbeta med Nikons kameror. Ska nog försöka dra ut M på lite fotoäventyr nästa helg bara för att jag kan. 
 
Funderar även om jag ska börja videoblogga lite mer seriöst och köra tags, challenges, ootds osv. men då får det vänta tills jag köpt mig en systemare som kan filma, har ingen lust att köra camvids eller med nån gamal kamera. Hoppas jag kan få ihop det till en kamera, annars fyller jag ju år snart så kanske kommer kunna övertala alla i familjen att slänga ihop några slantar i var (räknat på att dem behöver lägga ut 1000 kr/ per vuxen person) så jag lär ju inte få något. 
 
Hur som haver måste jag stänga ner nu, även om jag har massor av berätta, så vi hörs när vi hörs babes, sakna mig inte för mycket! 
 
Om Mig
Elizaveta, 20, Uppsala.

Välkommen till min värld!
I bloggen får du följa mig, Elizaveta, som i dagsläget pluggar till att bli präst i Svenska kyrkan. Du får utöver mina studier även följa med i min vardag med fästman och hund samt planer inför stundaned bröllop och annat roligt! Jag hoppas du trivs här, och har du några frågor är det bara att kommentera!

r>